Songwriter фестивал по повод деня на музиката и поезията

Songwriter фестивал по повод деня на музиката и поезията

Дни на изпятата поезия в София – така организаторите на фестивала на музикалните поети наричат събитието, което ще се проведе в края на септември и началото на октомври т. г.

Международният фестивал Singer Songwriter Fest 2017 ще гостува в София на 30. септември и 1. октомври 2017. г. Столичното музикално заведение Studio 5 е мястото, което ще събере поетичните съмишленици точно в 18:00 ч., а входът на събитието ще бъде 5 лв.

По време на фестивала феновете на акустичната музика ще могат да се насладят на автентични изпълнения от България, Сърбия, Хърватия, Румъния, Словения и САЩ.

Част от участниците във фестивала са Ведран Иворек (Хърватия), който добива популярност със своя хит „Pozdravi Sunce”, сръбската певица и композитор Оливера Драгичевич, рок изпълнителят от Марибор Джери Мажгон, а сред българските имена, срещаме тези на Виктор Макаров (София), Вяра Иванова от Бургас и Маргарита Друмева (Силистра).

София посреща още и известният продуцент, издател и поет от Белград Миодраг Якшич, който ще влезе в тричленното жури на фестивала заедно с българския поет, журналист, радио и тв-водещ Васил Громков (БНТ) и музикантът, публицист и поет Пламен Сивов от българската акустична група за нови градски песни Точка БГ.

Изпълнителите ще представят три свои песни в двете вечери на фестивала, а с помощта на публиката журито ще определи най-доброто представяне.

Програмата на фестивала предвижда още рецитал изнесен от българските акустични групи Точка БГ и Lilly of the West.

Събитието се организира по повод 1. Октомври – международният ден на музиката и поезията с подкрепата на Столична Община.

 

 

Автор: Зорница Сепетчиева

Originally posted on 07.08.2017 @ 13:04

напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.