Галерия „Кристал“ - Най-старата частна антикварна галерия в България

Антикварна галерия

Галерия КРИСТАЛ е най-старата частна антикварна галерия в България, открита в show more

+35929806277

ул. "Г. С. Раковски" 100, София

http://www.gallerycrystal.com

Галерия КРИСТАЛ е най-старата частна антикварна галерия в България, открита в София през 1992г. Галерията е собственост на сем. Илиеви и е една от малкото управлявани от специалисти завършили Националната Художествена Академия, а това ни дава съществено предимство спрямо останалите търговци на произведения на изкуство в у нас.

Именно образованието в сферата на изкуството прави възможно поддържането високо естетическото ниво на колекцията от предлагани експонати. Внимателен анализ и предварителен подбор – всяка находка притежаваща потенциал да влезе в експозицията на галерията се избира изключително внимателно. Такова произведение на първо място трябва да се отличава с безспорна художествена стойност и прецизна майсторска изработка. Прилагането на такъв селективен подход прави възможно отделянето на истински стойностните образци от множеството просто красиви вещи, предлагани на пазара.
Резултат от дългогодишното ни присъствие на пазара на изкуството, от 1992 година и стремежа винаги да предоставяме на клиентите си подходящ избор от изящни и елитни експонати е постоянното повишаване на качеството на предлаганите, от галерия КРИСТАЛ, произведения.

Нашата галерия се превърна и в първия утвърден официален вносител на западно – европейски старинни мебели, картини, антикварни предмети и аксесоари в България. Тази наша дейност на практика постави началото на нов етап в търговията с произведения на изкуство в у нас. Етап, който се надяваме, че със своето развитие ще допринесе един ден за чувствителното обогатяването на културното наследство у нас с висококачествени старинни образци на изобразителното и приложно изкуства и западно – европейската цивилизация.

Нашият професионализъм, международните ни контакти и желанието ни да запазим позиция, като водещи експерти и търговци на антиквариат ни превърнаха в лоялни и коректни партньори за нашите клиенти. Като потвърждение на това стои над 20 годишната репутация на галерия „КРИСТАЛ”, в която никога не сме предлагали фалшификати или реплики представяни за автентични образци.

 

Originally posted on 26.02.2018 @ 14:00

This business has no offers to display.

Create your rate

No ratings to display.

send us a message

    [recaptcha id:ko class:ko]