Галерия Финес

На 10.02.2016г., галерия „Финес” чества своя 20годишен юбилей от създаването си.

20 show more

На 10.02.2016г., галерия „Финес” чества своя 20годишен юбилей от създаването си.

20 години съществуване на една галерия е един доста дълъг период и сериозен повод за гордост, удовлетворение и отговорност, към огромният брой автори с които галерията е работила и работи през всичките тези години, към ценителите на изкуството, които следят неотлъчно дейността на галерията през годините, към насоките на развитие на българското изобразително изкуство!

От далечната 1996г. когато галерия „Финес” отвори врати за първи път, до днес, когато чества своя 20годишен юбилей галерията демонстрира няколко важни неща – амбиция, отговорност и стремеж към професионализъм във всяка област в която развива своята дейност. Чрез представянето на съвременни, утвърдени автори на българското изобразително изкуство, на класици част от златния фонд на българската култура, чрез лансирането на млади таланти, чрез различни жанрови и тематични изложби, чрез съвместни инициативи с различни институции, културни цинтрове и галерии, през 20те години на своето съществуване, галерия „Финес” дава своя принос за развитието и популяризирането на българското изобразително изкуство.

Друга насока в развитието на художествената дейност на галерия „Финес“ е представянето на талантливи художници от различни градове на страната, непознати на столичната публика: Ангелина Недин – Созопол, Георги Симов – Пловдив, Димитър Ненкин – Асеновград, Радослав Генев – Самоков, Орхан Исмаил – Разград, Димитър Рашков- Карлово и др.

Освен чисто художествената си дейност галерия „Финес„ откликва на различни благотворителни инициативи, като организирането на благотворителна изложба детски рисунки, в помощ на деца от дом за умственоизостанали деца гр. София, благотворителна изложба в помощ на болен студент от НХА и др.

В Началото на 2010г. Галерия „Финес„ след известно прекъсване отвори отново врати за почитателите на изкуството и вече в собствен, луксозно- ремонтиран дом. И в него, както и преди галерия „Финес„ продължава традицията си да представя само високохудожествени и стойностни изложби.
Екипът на галерия „Финес„ си поставя амбициозната задача и занапред да продължава да работи за развитието и популяризирането на българското изобразително изкуство, а също и да превърне пространството на галерията в културно средище на творци и почитатели от всички области на изкуството: музика, литература, театър, изобразително изкуство.

Originally posted on 07.03.2018 @ 15:59

This business has no offers to display.

Create your rate

No ratings to display.

send us a message

    [recaptcha id:ko class:ko]