​Йохана Траянова (Johana Trayanova) – фотография на въображения и реалности

​Йохана Траянова (Johana Trayanova) – фотография на въображения и реалности

Йохана Траянова е български автор в областта на киното и фотографията. През 2016 г. защитава дипломна работа по Драматургия в Натфиз.
Тя притежава новаторски стил на изразяване, а ключът към картините, които виждаме е в загатнатото, в почти осезаемото, в бледия спомен за нещо преживяно, останалото е фантазия и вътрешната ни представа за света.

На ръба на съзнанието, в последните си проекти DREAMS, MOMENTS и SPACESHIP Йохана Траянова създава реалност в почти излюзорни картини, в неясни сънища, предизвиква въображението да потъне в себе си и да изкристализира като чиста визия за собствения си живот.

Освен в този стил нейната перспектива дава нови гледки към стари идеи в минималистичен план, разглежда градски светове и улавя индивидуалности, моменти в жизненост и простота.

Магична и реалистична същевременно, фотографията ѝ завладява по един необикновен начин. Задава и отговаря на множество въпроси – каква е връзката на човека с природата, със света, какво го кара да живее по начина, по който го прави, какво е спокойствието, старостта, безгрижието, свободата, безкрайността, момент от вечността, и що за изкуство е животът?

Вижте отговорите тук, но и в сайта ѝ.

 

Автор: Зорница Сепетчиева

Коментари

One thought on “​Йохана Траянова (Johana Trayanova) – фотография на въображения и реалности”

напиши коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/lib64/php/modules/memcache.so' - /opt/cpanel/ea-php56/root/usr/lib64/php/modules/memcache.so: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0