Wicky – тънката граница между приказката, електронната игра и знанието

Колко е тънка границата между приказката, електронната игра и знанието? „Как се казва тази книга?“ Кой е автор на илюстрациите ѝ? Иии още по-важният въпрос – „Кой светна луната?“.. ще разберете тук и сега.

Детските въпроси могат да бъдат интересни, любопитни, очарователни и понякога доста предизвикателни. На помощ тук се отзовава българската поредица от интерактивни приказки на „Туй-Онуй“, където намираме отговорите на всички тях.

Художник-илюстратор, аниматор, режисьор и създател на приказния свят на „Туй-Онуй“ е  Мая Бочева. Навлизайки в магическия свят на пътешествия, игри и знания се срещаме с нея – Wicky – или поне с нейното въображение и фантазия, но и с главната ѝ героиня – Любка Любопиткова – мъничко червенокосо момиченце с име, създадено с любов и любопитство към света. И разбира се не на последно място – запознаваме се с Бабата на Любка – владетелка на книгата на всички отговори – „Туй-онуй“.

Първата книга от поредицата разкрива тайната „Кой светна луната?“ и поставя началото на още много приказки, изпълнени с интересни нови знания за децата. Тези любопитни истории можем да видим и в едноименната игра, със свободен достъп таблети и смартфони. А освен това, видеото към историите, самите приказки и игри се срещат на български и английски език, с издател TAT Creative.

 

Автор: Зорница Сепетчиева

Originally posted on януари 5, 2018 @ 2:53 pm

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *