Vanilla Kitchen – смелостта да реализираш таланта си

Името Vanilla Kitchen става все по-известно в последно време като първата здравословна сладкарница в София. Зад името на сладкарското ателие Vanilla Kitchen стои това на Ваня Иванова. Тя е човек – експериментатор, който обича истинската и вкусна храна, движението, разнообразието във всичките му форми и развитието.

Интересно е когато човек погледне нейните сладкиши и особено сладкарницата ѝ би си представил, че това е нещо, което Ваня прави цял живот, защото на това място човек се насища с всички вкусове и детайли, които са му необходими да задоволи усещането си за цялост. Всъщност това е нещо, с което Ваня се занимава от 2012 г., само 1 година преди да отвори своята здравословна сладкарница. А нейното образование е далеч, далеч от кухнята и свързва професионалния ѝ опит с няколко строителни фирми. Нещо, което съвсем не се връзва с тортите, нали?

Разбира се, тези неща не са от значение когато говорим за призванието на човека. Тя споделя, че е откривала много свои таланти като писането и рисуването, но това, което я вдъхновява най-много и я кара всеки ден да става от леглото с невероятното желание за работа е сладкарството – тортите, кексовете, всички сладкиши и обратната връзка, която получава от своите клиенти.

Защо сладкарницата е здравословна? Защото Ваня е човек, който се грижи за това с какво се храни и разбира се предава това уважение към себе си и на другите, показвайки им колко наистина е важно и също така, че здравословното също би могло да бъде и вкусно.

В своите украси тя използва различни естествени и ядливи продукти, експериментира с вкусове и визия. Дори с малко по-минималистичен вид, от който човек е свикнал да е гледа на тортите – нейните произведения са невероятни с визия и вкус.

Разбираш какво обичаш да правиш когато останеш със себе си и свободното си време. Това се случва и с Ваня, когато свободно ѝ време ѝ дава голям тласък в посока „сладкарство“. Първоначално приготвя торти за себе си, за приятел – двама – трима, в последствие тази страст започва да се реализира като блог, след това сайт, а сега нейната страст има материална визия и то малко по-голяма от една торта – цяла сладкарница, наречена Vanilla Kitchen.

Тестът на Vanilka за успешно приготвен вкусен и полезен сладкиш е: „Ако аз самата бих изяла парче от тази торта, ако за мен това е добра храна, значи тя е добра и за хората.“, затова полезното е гарантирано в двойка с приятното във Vanilla Kitchen.

 

Originally posted on януари 2, 2020 @ 6:26 pm

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *