Drops of emotions – Арома терапията в бижутерията

След като видяхме техните изделия на Арт Базара в Маймунарника през септември т.г. ви разказахме за необичайните бижута, които създават Drops of emotions.

Като продължение на статията публикуваме интервю с Кристина Иванова.
Вижте как Кристина отговори на въпросите: Кои са хората зад проекта „Drops of emotions”; От колко време се занимавате със създаването на арома-бижутата?; Kакво ви вдъхновява да го правите?; Къде се предлагат бижутата?; Може ли да се направи бижу по поръчка?

„Проектът е малък семеен допълнителен бизнес. Аз съм Кристина, на 23 г. и от миналото лято взех решение за себе си, че искам да се занимавам с предприемачество.

Спечелих стипендия за лятно обучение по предприемачество за 5 седмици в САЩ с още 29 супер готини българи.

Много се вдъхнових и щом се върнах започнах онлайн търговия в Амазон. Работех в рекламна агенция по това време и нещата така се наредиха, че осъзнах, че искам не просто свободата да имам мой бизнес, ами и той да е полезен на другите хора.

Търговията в Амазон не отговаря чак толкова на това условие, макар че се стремя да продавам само неща, които аз бих ползвала и преглеждам всеки артикул основно преди да го пратя, защото искам хората да са доволни 🙂

 

 

Така един ден ми попадна статия „случайно“ за етерични масла и тяхното влияние на цялостното състояние на човека.  От там започнах да чета за тях, да си купувам за себе си, споменах за новото си увлечение на близка приятелка, която е в чужбина и тя ми каза, че там е попадала на бижута за ароматерапия. Изпрати ми колие от неръждаема стомана и страшно го харесах. В комбинация с наистина качествените етерични български масла ми се стори като продукт, който отговаря на идеята ми за това какъв бизнес искам да имам. Да подкрепя българското по някакъв начин и да носи полза на хората, които го използват.

В последствие, започвайки да гледам много бижута из всякакви сайтове, харесах няколко модела, които реших че можем да правим и сами с майка ми – Виктория. Така започнахме да правим тези с цветята, с фосфора, това всъщност са най-първоначалните модели, които бяха един забавен експеримент. Харесахме подобни онлайн и решихме да направим наши, а те взеха че се получиха доста симпатични.

От друга страна момичето, което споменах по-рано също се запали, тя намира и прави цветните стъклени бутилчици и ни изпраща. Отделно си ги продава и там.

Съвсем от скоро се занимаваме с майка ми и баща ми да продаваме в България. Те като цяло много подкрепят идеите ми и са готови веднага да се хвърлят заедно с мен.

Аз се занимавам с маркетинг, това работя и на основната ми работа и планирам с кампании в  социалните мрежи да го разработя, но първо искам всичко да изглежда красиво в него.

Това беше първият базар, на който отидохме, не знаехме какво да очакваме. Оказа се страхотно изживяване и определено видяхме че има смисъл да се стараем да го развиваме. Също и да влагаме още повече творчество в бижутата и собствени идеи. Майка ми започна да прави и пана с мидички, изобщо творческата ни страна се събуди, такаче продължаваме да творим.

Поръчки индивидуални ще започнем да приемаме, просто обмисляме на кои модели ще можем в зависимост от материалите и изобщо как точно да го направим. Както казах това бяха първите направени.“

 

… така че очакваме още много изненади и творчески реализации от Drops of emotions

Автор: Зорница Сепетчиева

Originally posted on декември 4, 2017 @ 8:18 pm

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *