Акаша Арт Студио – цветове в точкова симетрия

Акаша Арт Студио създава изкуство, преминаващо границите на обичайното, което прониква дълбоко и отговаря на това което е развълнувано от цветовете и от формите му.

В индуизма „акаша“ представлява същността на всички неща в материалния свят. Акаша е дума, наситена със силно позитивна енергия, някои дори биха казали божествена. Да, тя е такава, доколкото всеки човек е носител на божественото в себе си, всеки е творец на живота си и на „съдбата“ си.

Акаша е началото на началата. В този смисъл може да приемем „акаша“ като твореца и мандала като неизбежно сътвореното, вечно съдържащо живота, в безкрайна гама и множество нюанси, цветове пъстри и наситени, естетически издържани, с вкус на жизненост, енергия..

Изкуството на „точковата мандала“ на Акаша Арт Студио е пленяващо не само с цветовете, но и с формите, както знаем от швейцарския психолог и психиатър Карл Юнг мандалата и специално формата на кръга е най-мощния човешки символ, който се намира у всички кулутри. Този символ е заложен изначално в човека и съществува в него под различни свои форми, каквито например са мандалите.

И тъй като изкуството е не само развлечение, то често репрезентира това, което носим в себе си. Това, което „ни привлича“ е това, от което силно се нуждаем в момента и то е в абсолютен унисон с вътрешния ни живот. Тези неща макар и простички не винаги намират мястото си в ежедневните ни разсъждения. А използвайки ги с мисъл и цел, те могат да се превърнат не просто в знание, а и в опит. Мандалите, които създава Акаша Арт Студио са именно това, пресъздаване на опитността и настроенията, на душевността. Такива настроения оставя у нас нейното творчество.

Автор: Зорница Сепетчиева

Originally posted on октомври 12, 2017 @ 8:40 pm

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *