Стубел Арт галерия / Stubel Art Gallery

На 22 април 2015 г. галерията отвори врати за приятелите на изкуството, които от show more

+359887307740

ул. „Коста Лулчев“ 2B, София

http://www.stubelgallery.com

На 22 април 2015 г. галерията отвори врати за приятелите на изкуството, които от самото начало застанаха зад тази за някои луда идея, помагаха по всякакъв начин, споделяха страстта към духовна красотата. Да, това е галерия от приятели и за приятели. Виновниците за претворяването на идеята напълно споделят мисълта на Димитър Казаков – Нерон: „За изкуството са нужни две добри сърца: едното, което да го създаде, и друго – да го оцени.“ Вярваме, че галерия „Стубел“ ще ги събере и ще се превърне в място за споделяне и духовно общение.

Реалното откриване на галерията се постави с изложбата на Атанас Парушев – Шока „Абстрактно“. Живописецът представи тринадесет свои творби от серията „Вертикали“, създадени през последните тринадесет години. Във всяка от своите картини художникът е въплътил моментното си настроение: синьо му е, черно му е, червено му е и четката нанася мазките по платното. По цвета ще го усетите! И по искреността. Атанас Парушев споделя: „Рисувам само картината, която не бих могъл да не нарисувам.“

Галерията е отворена към разширяване на обхвата си, като си поставя целите сред изложбите да се провеждат: литературни четения, представяне на книги и автори, прожекции на филми, камерни концерти и моноспектакли.

Originally posted on 23.01.2018 @ 16:32

This business has no offers to display.

Create your rate

No ratings to display.

send us a message

    [recaptcha id:ko class:ko]