Pollyline Studio — бижута с характер

С простотата на ежедневието и с красотата на изящно изкуство. Те са минималистично очарователни и се побират във всеки джоб, във всеки смисъл.

Поли Сергеева е млад български творец, но и архитект. Нейните бижута са вдъхновени и предизвикани от структурността в архитектурата, от «последователността от линейни или дъгови сегменти, представляващи единен обект».

Архитектурата е изкуство като всяко друго, но и малко по-практически и технически насочено, обикновено така си представяме тази дейност, а понякога дори пропускаме нейната творческа същност. Именно това подчертава Поли Сергеева с бижутата, които ще видите. Двете ѝ страсти — архитектурата и бижутерията съдържат онази основна нужда и копнеж за всеки човек към създаване, творене, както тя се изразява «съзидание», защото всеки от нас е способен на това и защото «изкуството е въпрос на малко смелост и подръчни материали» (Поли Сергеева).

Polyline е линията, по която се движи авторката в нейния безкраен експеримент — с цветове и линии, простиращи се извън пределите на съзнаваното.

Автор: Зорница Сепетчиева

Originally posted on 15 февраля, 2018 @ 2:58 пп

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *