Pollyline Studio – бижута с характер

С простотата на ежедневието и с красотата на изящно изкуство. Те са минималистично очарователни и се побират във всеки джоб, във всеки смисъл.

Поли Сергеева е млад български творец, но и архитект. Нейните бижута са вдъхновени и предизвикани от структурността в архитектурата, от „последователността от линейни или дъгови сегменти, представляващи единен обект“.

Архитектурата е изкуство като всяко друго, но и малко по-практически и технически насочено, обикновено така си представяме тази дейност, а понякога дори пропускаме нейната творческа същност. Именно това подчертава Поли Сергеева с бижутата, които ще видите. Двете ѝ страсти – архитектурата и бижутерията съдържат онази основна нужда и копнеж за всеки човек към създаване, творене, както тя се изразява „съзидание“, защото всеки от нас е способен на това и защото „изкуството е въпрос на малко смелост и подръчни материали“ (Поли Сергеева).

Polyline е линията, по която се движи авторката в нейния безкраен експеримент – с цветове и линии, простиращи се извън пределите на съзнаваното.

Автор: Зорница Сепетчиева

Originally posted on февруари 15, 2018 @ 2:58 pm

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *