Петя Константинова – вълшебството и приказките на живота

Изкуството на вдъхновението или вдъхновението на изкуството, не знаем, но нейният стил е впечатляващ. Грабва ни нежността и вниманието към емоциите, които предизвикват всекидневните човешки и екстрачовешки взаимоотношения е нейната трактовка на формите от материалния свят.

Нее, не е задължително да има котки или чай, но предполагаме, че това е част и от нейния живот, както и цялото и творчество, което се базира на вътрешните ѝ усещания за света.

И ако съдим за Петя Констрантинова по нейното наполовина лично, наполовина творческо мото „My art is my mind“, което стои в топ-позицията на сайта ѝ, и проследявайки историята на нейното творчество, разбираме, че в нейният ум има много от всичко – цветове, пъстрота, но и черно също така, има котки с интересни, почти човешки лица, има много хора, чай, цветя, растения и градове, има много веселие и много красота в образите и в детайлите – нейните картини са изпълнени с тях.

Това, което си мисля също често за творбите ѝ, освен че са красиви, те и забавляват. Някои елементи или цели картини, погледнати просто създават смеха, но и радостта едновременно.

Малко или много учудващо – образованието на Петя е филология и връзки с обществеността и до 2012 г. тя работи като PR-специалист. А оттогава насам се отдава изцяло на творческата си страна и не спира да твори вълшебства.

Какъвто човека – такъв и сайта му. И ето тук може да видите частичка от нея, от това, което вдъхновява твореца Петя Константинова.

Originally posted on септември 28, 2017 @ 7:27 pm

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *