MODO – съвремие със стил

Понякога човек отделя значителна част от живота си в работа, която макар и доходоносна, разбира, че потиска неговата същност и е в разрез с личната му нужда от форма на изразяване. Така се случва и с Мира Джамбазка, която работи дълги години като специалист в областта на маркетинга, докато един ден не реши да загърби нуждите на хората от това какво да бъде тя и започва да следва гласа на сърцето си.

Нейният подход на първо място е много интересен, защото тя решава да прави бижута не от нещо друго, а от кожа. Макар че експериментира и с други материали, избира естествената кожа, която е достатъчно необичаен материал в бижутерията, както Мира казва също – „непокорен“.

С финеса и естетиката, които Мира прилага, произведенията ѝ стигат бързо до сърцата на хората.

Стилът ѝ е почти минималистичен, в духа на съвремието. В геометрични форми, изчистени от множество орнаменти линии, освен с кожа, тя работи и с материали като: метал, дърво, корк, полускъпоценни камъни, винил, силикон.

Нейна основна цел е да преследва вдъхновението си и чрез него да създава нови по идея неща.

Това, което много впечатлява в нейното изразяване е, че тя не преследва „модни тенденции“, а по-скоро се опира на интуицията си и създава бижута, които могат достатъчно силно да въздействат върху човека, да събудят някаква емоция и които тя самата би носила. Освен, че нейните бижута имат много различна и предизвикваща вниманието визия, Мира Джамбазка се стреми те да бъдат също така и издържливи на носене.

Мира е един от най-интересните български творци в сферата на бижутерията и дизайна изобщо.

Нейните вдъхновения вижте тук.

Originally posted on септември 30, 2017 @ 7:32 pm

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *